Struktura

PREDSEDNIŠTVO UDRUŽENJAUdruzenje

Predsednik udruženja
Dr um. Ivan Ilić 060/333-54-29

Generalni sekretar
Miroslav Cvetković 060/333-54-26

Doživotni počasni generalni sekretar
Dragan Mirković 

UPRAVNI ODBOR:

Predsednik U.O.
Maja Cvetković 

Članovi upravnog odbora

  1. Nikola Čuturilo
  2. Maja Cvetković
  3. Dragan Mirković
  4. Petar Jablanov
  5. Vasil Hadžimanov
  6. Miloš Radonjić
  7. Vesna Radenković

NADZORNI ODBOR UDRUŽENJA I SINDIKATA

Predsednik
Jovan Maljoković

Članovi nadzornog odbora
1. Žarko Dančuo
2. Marko Đorđević

SINDIKAT UDRUŽENJA

Predsednik
Petar Jablanov 060/333-54-28

Članovi upravnog odbora sindikata

1. Nikola Čuturilo
2. Dragan Mirković 
3. Radonić Miloš

 

STATUSNA KOMISIJA

1.Živorad Jelić-Predsednik

2.Jovan Maljoković

3.Dušan Bezuha

 

 

O Udruženju

Ivan Ilic

Ivan Ilić je rodjen u Beogradu 1972-ge godine gde je završio osnovnu i srednju muzičku školu. 1992-ge godine diplomira aranžiranje sa najvišim ocenama na prestižnoj Berklee College of Music u Bostonu (SAD),  a 2008-me sa istim uspehom završava Specijalističke studije iz dirigovanja na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu u klasi prof. Stanka Šepića.  Trenutno je na interdisciplinarnim Doktorskim umetničkim studijima Univerziteta Umetnosti u Beogradu na odseku za Višemedijsku umetnost.

Profesionalno se bavi muzičkom pedagogijom i izvođaštvom u Kanadi kao i po povratku u Beograd na Džez odseku Muzičke škole "Stanković".  

Od 2001. do danas na čelu je Big Banda RTS kao dirigent, aranžer, kompozitor, muzički producent i trombonista solista, i uspešno vodi orkestar na mnogobrojnim koncertima, festivalima, gostovanjima i snimanjima za nosače zvuka, radio i televiziju.  Takodje, ostvaruje saradnju sa velikim brojem istaknutih domaćih i internacionalnih jazz umetnika, između ostalih: Dianna Schuur, Jon Fadis, Randy Brecker, Duško Gojković, Steve Turre, Eddie Henderson, Benny Golson, Jerome Richardson, Brad Leally, Ack Van Royen, Bora Roković, Stjepko Gut, Branislav Lala Kovačev, Zvonimir Skerl, Vojislav Bubiša Simić, Lazar Tošić, Jovan Maljoković, Mihajlo Blam, Vojin Draškoci, Vasil Hadžimanov, itd…

Kao aktivan izvođač Ivan je nastupao na mnogim muzičkim festivalima širom sveta među kojima su Montreal Jazz Festival, Toronto Jazz Festival, Montreaux Jazz Festival, „Django Reinhardt“ Jazz Festival, skoro svim domaćim festivalima džez i zabavne muzike, kao i na festivalima u Luksemburgu, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Makedoniji, Hrvatskoj, Grčkoj, Bugarskoj, Crnoj Gori itd...

Komponovao je muziku za pozorište, video produkciju, mjuzikle i film.  Kao dugogodišnji saradnik Pozorišta na Terazijama komponuje i diriguje tri autorska mjuzikla ("Golje", "Spusti se na Zemlju", "Glavo luda"), a kao orkestrator i aranžer potpisuje još četiri ostvarenja renomiranih brodvejskih mjuzikla ("A Chorus Line", "Producenti", "Viktor/Viktorija", "Sweet Charity").  Kao kompozitor i autor muzike je sarađivao sa mnogim eminintnim srpskim rediteljima, kao što su Dejan Mijač, Slobodan Šijan, Mihailo Vukobratović, Jug Radivojević.

U svojstvu muzičkog producenta i aranžera potpisuje CD "San" Lene Kovačević i CD "Kolibri, Planeta" - Hora Kolibri, kao i CD "Balkan Soul", Big Benda RTS, gde je i autor svih aranžmana. Sarađuje sa ansamblima Muzičke Produkcije RTS-a, a naročito se ističe kompozicija pisana za sve ansamble "Neka se čuje naš glas", koje je izvedeno na Svečanoj akademiji povodom 90 godina Radio-Beograda (Oktobar 2014).

Diriguje mnogobrojna snimanja filmske i televizijske muzike za najznačajnije produkcijske kuće kao što su The Walt Disney Company, Worner, Sony Entertainment i veliki broj filmskih, dokumentarnih i muzičkih produkcija iz Evrope i Severne Amerike.

Predsednik je Udruženja muzičara Džeza, Zabavne i Rok muzike Srbije - Reprezentativnog udruženja u kulturi, i Predsednik Skupštine Agencije za ostvarivanje prava interpretatora Srbije (PI). Dve godine je bio član Komisije za oblast umetničke muzike Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Bio je član žirija više medjunarodnih i domaćih muzičkih takmičenja i festivala.  Član je Upravnog odbora CEBEF-a.

Dobitnik je nagrada i priznanja, među kojima se izdvajaju Oktobarska nagrada Grada Beograda, 1990 i Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije 2012.  Nosilac je statusa Istaknutog umetnika od 2005. godine.

 

 

 

Istorijat Udruženja

U želji zaštite prava na rad i delatnost kojom se bave, muzičari su aprila 1953. Godine u Beogradu osnovali svoje Udruženje.

Reorganizacija je usledila 1957. Godine, zahvaljujući porastu broja članova koji više nisu bili isključivo iz Beograda. Ovo je donelo mnogo izmena u radu, kao i veću odgovornost. Na mesto sekretara imenovan je gdin. Petar Vujić.

Osnovana je škola džez muzičara koju pohađa i uspešno završava 157 polaznika.

Iste godine osniva se izdavačka sekcija „Metronom“ koja uspešno posluje. Iz štampe izlazi više od 100 knjižica popularnih šlagera domaće i strane produkcije, kao i vanredna izdanja melodija sa Jugosovenskih festivala: Opatija, Zagreb, Beogradsko proleće kao i 50 klavirskih izvoda svetskih šlagera.

1962. godina

Udruženje se izborilo da članstvo bude socijalno osigurano, kao i da im se prizna radni staž.

1963. godina

Udruženje kupuje nove poslovne prostorije u ulici Cara Dušana broj 96. Osnovan je prvi Jugoslovenski džez klub u ulici General Ždanova. Izdara su dva broja lista džez, zatim 12 primeraka biltena Udruženja džez muzičara, pa je nastavljeno pisanje o džezu u listu „Duga“.

Organizuje doček Muzičarske nove godine 4. Januara. Ova manifestacija postaje tradicionalna i zbog velikog interesovanja održana je 44 puta.

Svakog meseca organizovani su koncerti i priredbe pod nazivom „Metronom za vas“ koje su imale revijalni karakter. Posebno su organizovani koncerti i gostovanja najvećih džez velikana: Luja Armstronga, orkestra Glena Milera, Đuka Elingtona, Kaunt Bejzija, i legendarnih pevačica Ele Fitcdžerald, Sare Von i mnogih drugih.

Prvi put organizovano takmičenje Jugoslovenskih vokalnih solista „Zlatni mikrofon“ 1961. godine.

Solistički koncert Đorđa Marjanovića „zvižduk u 8“ 1960. godine.

1960. godina

Osniva se jugoslovenski džez festival „Bled 1960“.

1961. godina

Zaživeo je festival zabavnih melodija „Beogradsko proleće“ na kojem mnogi umetnici dolaze do svoje pune afirmacije.

1970. godina

Udruženje je koorganizator jugoslovenskog festivala zabavne muzike „omladina 70“ u Subotici. Iste godine počinju reprezentativne igranke u hotelu Metropol pod nazivom „Muzika moje mladosti“.

U tom periodu Udruženje dobija mesto predstavnika u komisiji za priznavanje statusa umetnika. Već tada u svojim redovima ima 148 nosioca sa zvanjem umetnika i istaknutog umetnika.

2003. godina

Udruženje proslavlja 50 godina svog rada i postojanja. Tom prilikom dodeljena su priznanja i povelje mnogim zaslužnim umetnicima i prijateljima Udruženja.

2005. godina

Formiran je i registrovan Sindikat Udruženja kao reprezentativan kod Ministarstva za rad i socijalnu politiku. Za predsednika Sindikata na Izbornoj skupštini izabran je Petar Jablanov ( muzičar  instrumentalista - umetnik )

2005. oktobar

Održana izborna skupština na kojoj je izabrano novo rukovodstvo i prihvaćena buduća strategija razvoja i rada Udruženja.

Pristupnice

Ovde možete preuzeti PRISTUPNICE u pdf formatu.

PDF Pristupnica

PDF Pristupnica Sindikat

Odštampanu i popunjenu pristupnicu donesite na našu adresu,zajedno sa  dokazima da zadovoljavate uslove za prijem.

Primerak ugovora o delu za muzičare možete preuzeti na ovom linku:

PDF Primer ugovora o delu

Primerak uplatnice možete pronaći ispod:

Uplatnica

Kontakt Informacije

Udruženje muzičara džez-a, zabavne i rok muzike Srbije

Home Adresa:
Birčaninova 36a, Beograd

Telefon Telefon:
011/306-70-44; 011/361-56-12

mob. 060/333-54-26

mob. 060/333-54-28

Email Email:
ujrpmusic@gmail.com

Clock Radno Vreme sa strankama:
09:00-12:30h

Broj tekućeg računa udruženja:
265-3300310037016-27

Udruženje

Udruzenje